Duurzaamheid

DUURZAAMHEID 

Al onze chocolade is vervaardigt van 100% duurzame cacao afkomstig van Callebaut. Een gedeelte van de opbrengst wordt opnieuw geïnvesteerd in de cacaoboeren via de Cocoa Horizons Foundation.

Dit duurzaamheidsinitiatief van onze chocoladeleverancier Barry Callebaut heeft als doelstelling de leefomstandigheden van de Afrikaanse cacaoboeren en hun gemeenschappen te verbeteren. Door het investeren in educatie en ontwikkeling kunnen de cacaoboeren op een duurzame en verantwoorde manier cacao telen. Zo ontvangen zij hogere premies voor hun cacao, die zij direct kunnen investeren in hun boerderijen en gemeenschappen.

Cacoa Horizons Foundation

Cocoa Horizons is een programma dat gericht is op de welvaart van cacaoboeren en helpt bij het bouwen van zelfvoorzienende landbouwgemeenschappen die de natuur en kinderen beschermen. De Cocoa Horizons Foundation is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk.

Onze chocolade is gemaakt van cacaobonen, geteeld door duizenden boeren rond de evenaar. Met Cocoa Horizons stellen we die boeren in staat om hun plantages te transformeren naar betere plantages met een grotere oogst. De boeren krijgen scholing vanuit het cacao innovatiecentrum in Ivoorkust, waar ze leren hoe ze effectiever de cacaobomen kunnen verbouwen. De cacaoboeren die al een tijdje meedoen aan het Cocoa Horizons programma ervaren dat er tweemaal zoveel vruchten aan de nieuwe bomen zitten.

Waarom wij met Cacao Horizons werken?

  • Traceerbaarheid van duurzame cacao, van boer tot in het eerste Barry Callebaut magazijn
  • Volledige focus op de belangrijkste cacao-issues en productiviteits- en gemeenschapsontwikkelingen
  • Complete transparantie van premium gebruik wordt geverifieerd door een derde partij
  • Impact gedreven door middel van teams die ter plaatse direct samenwerken met boerengemeenschappen
  • Direct contact met de personen waar de inspanning op is gericht